GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU - COMISARIATUL JUDEŢEAN HARGHITA
Categorie:   Instituţii publice  
Data:  20.03.2013  Ora:  10:00  Numar vizualizari:  6267

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice

Garda Naţională de Mediu

Comisariatul Judeţean Harghita

CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI: BALLA IZABELLA


Date de contact:

Miercurea Ciuc,

Strada Marton Aron  nr.43,

Cod poştal 530 211,

Telefon: 266-206058

Fax: 266/312766

E-mail: cjharghita@gnm.ro

Adresă web: www.gnm.ro

Programul cu publicul: zilnic de la 8 :00 la 16 :30;

       marţi de la 8 :00 la 18 :00 şi vineri de la 8:00 la 14 :00

        Garda Naţională de Mediu, este instituţie publică şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în baza Hotărârii de Guvern 1005/2012. Aparatul central al acesteia este denumit Comisariat General.

       Garda Naţională de Mediu este un corp specializat de inspecţie si control, iar comisarii sunt funcţionari publici cu statut specific care pot lua măsuri de sancţionare, de suspendare/sistare a activităţii ca urmare a constatării unor situaţii care duc la poluarea şi deteriorarea mediului sau pentru nerespectarea condiţiilor impuse prin actele de reglementare şi a măsurilor stabilite în notele de constatare şi în rapoartele de inspecţie şi control.

      Garda Naţională de Mediu are atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementarilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului, poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

      Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu are în subordine 41 de comisariate judeţene, Comisariatul Municipiului Bucureşti şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", organizate ca structuri fără personalitate juridică, la nivel de serviciu.

      Comisariatul Judeţean HARGHITA este organizat ca serviciu în cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu şi are atribuţii de inspecţie şi control, precum şi de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în domeniul de activitate (inspecţii în domeniul controlului poluării, a substanţelor şi preparatelor periculoase şi în domeniul controlului biodiversităţii şi al ariilor naturale protejate), pe teritoriul judeţului.


Servicii oferite on-line

Se pot adresa sesizări privind încălcări ale legislaţiei în domeniul mediului, online pe site-ul instituţiei http://www.gnm.ro/, al rubrica Servicii on-line, iar la numărul de telefon 0801010101 se pot efectua apeluri gratuite.
ABONARE
NEWSLETTER
Nume
E-mail
 
Trimite

PROGRAMUL SISOP

SISOP

PETIŢIE ONLINE

petitie_60
AVEŢI O NEMULŢUMIRE?
CLICK AICI
pentru PETIŢIE!

SESIZAŢI FAPTE DE CORUPŢIE

red_phone_47
SESIZAŢI FAPTE DE CORUPŢIE ALE PERSONALULUI MAI
0800-806-806

ACCESAŢI SITE-UL
PREFECTURII

mobil_153

ŞI PE TELEFONUL MOBIL