Întâlnirea cu diseminatorii de informaţie europeană din judeţul Harghita - Miercurea Ciuc, 29 martie 2007
Categorie:   Evenimente  
Data:  10.05.2011  Ora:  21:34  Numar vizualizari:  5419

În data de 29 martie 2007 a avut loc întâlnirea cu diseminatorii de informaţie europeană – angajaţi ai primăriilor din judeţul Harghita, desemnaţi de primari pentru a colabora cu Instituţia Prefectului în diseminarea informaţiei europene în comunităţile locale.

Evenimentul a fost organizat de membrii Compartimentului de Integrare Europeană şi Reforma Administraţiei Publice din Instituţia Prefectului, în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Harghita şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – sucursala Harghita.

La întâlnire au participat 50 de persoane, printre care şi primari, viceprimari şi secretari de primării, invitaţii fiind domnul Ladányi László-Zsolt – subprefect, doamna Kerekes Melinda – director executiv al APIA Harghita şi domnul Juravle Vasile – director executiv adjunct al DADR Harghita. Sesiunea de informare a fost moderată de domnul Paşca Horaţiu, consilier pentru afaceri europene în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita şi a început cu prezentarea rezultatelor „Chestionarului de identificare a nevoii de informare europeană existentă la nivelul judeţului Harghita”, document elaborat şi aplicat în anul 2006. Interpretarea rezultatelor a fost făcută de domnul Ţifrea Bogdan, consilier în cadrul Instituţiei Prefectului. Temele de informare europeană pentru care s-a optat cel mai des în completarea chestionarului au fost: turismul, fondurile structurale, protecţia mediului, agricultura.

Reprezentantul DADR Harghita a prezentat în detaliu Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), din cadrul Planului Naţional Strategic – cele 4 axe ale PNDR, cu măsurile aferente şi sumele disponibile din partea Uniunii Europene pentru finanţarea proiectelor care se vor încadra în domeniile de intervenţie. De menţionat că informaţiile furnizate nu au caracter oficial, definitiv, varianta finală a PNDR fiind disponibilă abia după acreditarea acestui document de Comisia Europeană.

Directorul APIA Harghita a enumerat subvenţiile care vor fi disponibile din partea statului român şi a Uniunii Europene pentru agricultori, punând accent pe necesitatea accelerării depunerii solicitărilor de subvenţii pe suprafeţe de teren la APIA, termenul limită pentru acest an fiind 15 mai. Au fost clarificate aspecte cu privire la cine poate cere subvenţii, cine poate completa cererea, care sunt documentele de care are nevoie în acest scop solicitantul şi care este valoarea ajutorului financiar direct al Uniunii Europene de care poate beneficia agricultorul.

În finalul întâlnirii, a fost prezentată macheta „Planului de acţiuni pentru diseminarea în teritoriu a informaţiilor prezentate la întâlnire”, un document prin completarea căruia participanţii se angajează ca, prin una sau două acţiuni concrete, să transmită informaţiile furnizate în cadrul acestei sesiuni în rândul cetăţenilor din comunităţile locale pe care le reprezintă.ABONARE
NEWSLETTER
Nume
E-mail
 
Trimite

PROGRAMUL SISOP

SISOP

PETIŢIE ONLINE

petitie_60
AVEŢI O NEMULŢUMIRE?
CLICK AICI
pentru PETIŢIE!

SESIZAŢI FAPTE DE CORUPŢIE

red_phone_47
SESIZAŢI FAPTE DE CORUPŢIE ALE PERSONALULUI MAI
0800-806-806

ACCESAŢI SITE-UL
PREFECTURII

mobil_153

ŞI PE TELEFONUL MOBIL