Proiectul - Investiţie pentru viitor -
Categorie:   Proiecte  
Data:  1.07.2014  Ora:  08:50  Numar vizualizari:  2909

PROIECTUL

"INVESTITŢIE PENTRU VIITOR"


În perioada 01.03 – 15.06. 2014, Instituţia Prefectului– Judeţul Harghita în parteneriat cu ISJ HR şi CPECA HR,  a derulat activităţile proiectului “Investiţie pentru viitor”.

Proiectul şi-a propus dezvoltarea abilităţilor sociale ale elevilor participanţi la activităţile proiectului în vederea conştientizării importanţei orientării profesionale  şi a unui stil de viaţă sănătos, pentru o carieră de succes.

În prima parte a proiectului, elevii claselor terminale ale liceelor din Miercurea Ciuc au participat la prezentări ale diferitelor profesii, către care se pot îndrepta după finalizarea studiilor liceale sau universitare (Bursa Profesiilor).

Elevii au participat la ateliere de lucru având ca temă „Importanţa unui stil de viaţă sănătos, pentru o carieră de succes”. În cadrul atelierelor de lucru s-au purtat discuţii interactive având ca temă consumul de droguri licite şi ilicite şi influenţa acestora asupra carierei.

În a doua etapă a proiectul “Investiţie pentru viitor” participanţii la proiect au desfăşurat activităţi de tip job shadowing, adică vizite la 22 instituţii publice din Miercurea Ciuc, unde conducătorul instituţiei sau purtătorul de cuvânt a realizat o scurtă prezentare a instituţiei, respectiv a profesiei, calităţile necesare pentru profesie, informaţii despre studiile şi abilităţile necesare pentru ocuparea unui post, aspecte pozitive şi negative ale profesiei.

În cadrul activităţii de tip job shadowing în instituţiile publice tinerii participanţi au avut posibilitatea de a vedea cum se desfăşoară munca din fiecare instituţie (de exemplu tinerii care doresc să îmbrăţişeze cariere de poliţist sau o carieră militară au participat alături de poliţişti sau militari atât la activităţi de birou cât şi la activităţi în teren).

În cadrul proiectului s-a realizat şi un sondaj în rândul elevilor participanţi pentru a vedea, care sunt opţiunile acestora legate de întoarcerea în Miercurea Ciuc, după finalizarea studiilor universitare şi opţiunea acestora de a lucra într-o instituţie publică.
ABONARE
NEWSLETTER
Nume
E-mail
 
Trimite

PROGRAMUL SISOP

SISOP

PETIŢIE ONLINE

petitie_60
AVEŢI O NEMULŢUMIRE?
CLICK AICI
pentru PETIŢIE!

SESIZAŢI FAPTE DE CORUPŢIE

red_phone_47
SESIZAŢI FAPTE DE CORUPŢIE ALE PERSONALULUI MAI
0800-806-806

ACCESAŢI SITE-UL
PREFECTURII

mobil_153

ŞI PE TELEFONUL MOBIL